Wie zijn wij

 de grondlegger was ongetwijfeld de heer Lebbe. Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben bij een Collega Sinterklaasvereniging vond de heer Lebbe het in 1990 niet genoeg, en begon voor zich zelf.
 

Hij maakte voor zichzelf een sinterklaaspak, en voor zijn echtgenote en later ook voor zijn zoon en dochter een pietenpak. Ook buren hadden interesse om voor Sinterklaas of Zwartepiet te spelen. Daar werden ook pakken voor gemaakt.

 

In tussen werden er door zijn vrouw diverse Pieten en Sinterklaaspakken gemaakt voor de verhuur. Later kwamen hier ook de Kerstman en kerstmeisjes kostuums bij. Zo begon het steeds meer te groeien en ontstond de naam Hoofdkwartier Sint en Kerstman.

Op 2 maart 2001 werd het een officiële stichting en werd hij officieel bij de kamer van koophandel ingeschreven.

 

Het gevolg was wel dat het ondoenlijk werd om dit uit huis te doen, er moest een verenigingsgebouw komen. Deze werd gebouwd op het erf van de heer lebbe. Maar ook dit werd snel te klein.

 

Er moest verhuist worden, en wel naar de overkant van de weg, de tuin was hier groter, dus kon er een groter verenigingsgebouw neer gezet worden.

 

Helaas kwam er een dag dat de heer Lebbe voor gezondheidsredenen gelijkvloers moest gaan wonen en werd later ons vereniging gebouw afgebroken.

 

Ondertussen was er een vriendschap ontstaan met de muziekvereniging Kunstzin die diverse seizoenen als Pietenband optrad en daarvoor bij ons de pakken huurde. Na overleg konden wij ook van hun onderkomen gebruik maken.
 

Ook nu maken we nog gebruik van het onderkomen van deze muziekvereniging. De stichting is wel uit zijn jasje gegroeid en wordt door zes bestuursleden en zo’n 80 op en top gemotiveerde en enthousiaste medewerkers zowel voor als achter de schermen instant gehouden.

Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG certificaat (bewijs van goed gedrag)